Monday, January 17, 2011

Hati Lelaki Yang Berfikir


  Ini kisah seorng lelaki..seorg lelaki yang amat sygkan gurlnya... Ramai gurl yang kuar tu tertanya tanya kenapa lelaki sebelum dapat seorg gurl tu kita leh nampak effortnya,kesungguhannya untuk mendapatkan hati si gurl... tapi lepas je dapat hati si gurl kenapa si lelaki tu plak wat macam endah tak endah je.... maybe entri kali ni cam jiwang2 skit but maybe jugak si gurl leh paham ape yang ade kat isi hati si lelaki ni...

  lelaki sebelum dapat hati si gurl akan wat apa je...hari2 tepon,hari2 sms,hari2 nak kasi bunge, hari2 nak tgk muke....ini sebab si lelaki takut si gurl akan dirampas oleh org lain... ye la si lelaki akan berpegang kate org2 tua jawe..best man win...huhu... so dia akan wat ape je untuk memikat hati si gurl..

  Lepas je  dapat hati si gurl minggu pertama hingga tahun pertama relationship tu banyak perubahan...selalunya mesti si gurl tertanya2 betol ke si lelaki ni benar2 sayangkan si gurl... ni sebab si lelaki akan menunjukkan sikap sambil lewa terhadap si gurl..maybe si gurl akan menganggap si lelaki ni dah mula bosan ngan si gurl ni... YES maybe but we dont know wat he think about she.... aku tak menafikan sebab aku penah melaluinya.... bagi aku ade sesetengah lelaki cepat bosan dan ada sesetengah lelaki pulak lain ceritanya tp melalui proses ni jugak...iaitu PROSES DILEMA SI GURL....

  proses dilema si gurl ni ialah proses dimana si gurl akan bersangka was was dan mencurigai si lelaki...betol ke si lelaki ni syg si gurl..tu la yang selalunya bermain di otak si gurl... bagi sesetengah lelaki yang BERFIKIR mereka mempunyai alasan kenape mereka lakukan perkare sedemikian (peh ayat cam wakil rakyat)... kat bawah ni tertera satu surat atau letter atau khidmat pesanan ringkas(sms) si lelaki kpd si gurl :


  salam..
gurl tgh wat pe??
boy harap gurl sihat...
sori la boy da lame tak antar msj or contact kat gurl..
bukan ape,boy wat cam tu sebab boy sygkan gurl..
boy mintak maap sebab boy tak selalu angkat call gurl...
sebab boy bz keje...
boy study tak tinggi...
ade degree je..
gaji pown tak sampai rm3000...
nak kumpul wet bli umah,kete,bayar bill ngan duit hantaran...
ayah gurl mintak duit hantaran rm10 000...
so boy kene la keje kuat sikit...
kalau mase study dulu boy bz sebab blaja...
mak bapak antar g universiti soh blaja...
so boy tak nak la hampakan harapan mak bapak boy...
sori eh....lagipown ustaz kampung boy ade cakap cakap dalam tepon laki pompuan bukan muhrim dose...
so boy tak nak la gurl dapat dose...

pas tu boy nak mintak maap..
sebab slalu reject ajakan gurl kuar dating...
boy bukan ape...
sebelum couple sikap gurl lain..
gurl lebih tegas..
bile boy melatah tersebut perkataan lucah ngan je pown gurl dah pandang boy macam nak makan...
lepas couple gurl lebih lembut kat boy...
boy tersentuh tgn gurl je pown terus gurl pgg erat2 tgn boy...
lg pown boy takut kalau kite ter tup tup...
lagi pown adat lelaki mudah tewas kat tangan gurl kan...
suara manja gurl boleh buat boy terjatuh...
iman boy tak la kuat mane...
kalau nak di bandingkan iman boy dgn plastik sampah lagi kuat plastik sampah tu...
lagi pown kan tak elok kite berduaan walaupown di tempat khalayak ramai sebab nnt mesti ade setan ketiga...
kurang2 pown mesti kite pgg tgn...
boy harap gurl paham...

boy paham kite manusia biase,
tak boleh mengelak dari wat dose...
tapi boleh tak kite kurangkan kuar dating ngan telefon...
kite sms je la...
tapi sms pown tak leh la 24 jam..
sebab nnt bos marah..
keje tak siap...
maybe cukup la boy hantar msj sekadar mengingatkan waktu solat...
pas magrib boleh la kita sms panjang skit...
boy harap gurl tak kisah...

so tu je boy nak g tau gurl...
harap gurl paham...
boy sygkan gurl...
kite kene percaya pada takdir dan jodoh...
kalau nak dibandingkan zaman skunk ngan zaman dulu lagi la..
zaman dulu tak de tepon...
surat je ade...
tapi kenape mak bapak kite leh tetap bersama..
ni sebab diorg berserah pada allah untuk menentukan segalanya...
gurl kene la slalu doakan hubungan kita...
dan percaya yakin pada Nya...
sesungguhnya dia maha mengetahui segalanya...

  so,bukan nak salahkan gurl or boy kat atas..but nak same2 ambil ikhtibar...kite kene igt nafsu wanita ade 9 manakala nafsu lelaki hanya 1... its mean like this 100 percent nafsu wanita terbahagi sembilan... its mean nafsu kepada lelaki = 11.11 percent,money = 11.11 percent dan seterusnya..manakala nafsu lelaki pulak 100 percent tertumpu kepada wanita sahaja... so sebab tu lelaki lebih cenderung untuk menduakan pasangannya..hehehe... aku mengaku tapi aku tak penah wat sebab gurl aku sorng tu pown da cukup memeningkan pale...hahaah.....

  last word...kite jgn la menyalah gunekan perkataan couple tu dgn benda2 yang tak senonoh... try gune perkataan couple tu ke arah kebaikkan... couple menurut agama...setiap agama mesti ada batasan..ape yang boleh dibuat apa yang tak boleh dibuat... try to think backward... pk cam ne org2 zaman dulu yang tak penah kenal hp dan hanya berjanji setia pada lafaz mulut... beruntungnya kita ada hp laptop leh selalu skodeng2 pasangan kita ni....so same2 kite fikir kayh!!!

p/s : panjang gak entri aku tulis ni...ntah pape plak tu....layan je la...

10 comments:

  1. suka entry ni..betui2..manusia xleh lari dari wak silap..

    *

    ReplyDelete
  2. nice entry..suke,tersentuh hati bace:)

    ReplyDelete
  3. Salam tuan blog. Sedih cerita tu. Tersentuh hati gua yang keras macam ais ni. Er, tuan blog, saya nak comment dekat shoutbox tapi tak boleh la. saya rasa traffic banyak sangat kot? ke code punya problem ke? mekasih ye follow saya? follow anda juga :D

    ReplyDelete
  4. bgus2...so ni msti u penah lalui kan..
    ok,gud!!
    jagala gurl to leklot..sb gurl jenis orang yg setia..dia akan mudah terima nasihat..
    nasihat la gurl sebaik mungkin wahai boy!!..
    sb korang pelindubg tok DIORANG..
    hope semoga kekal abadi!!..

    ReplyDelete
  5. I loike..Thats why sy lebih suka LDR (long distance relationship)kot. Save masa & cost x payah dating. Pakwe x perlu terseksa menahan nafsu bila gurl berpakaian cantik-cantik. ye la.. nak dating mesti pakai cantik2. X cantik kang pakwe plak yg malu. Kalu jodoh x ke mana.. kalau curang pun mcm la x ketahuan. Lg satu xde la saya jadi gemuk sebab kalau dating mesti makan,makan, makan.X makan habis makan, membazir titik peluh pakwe kerja cari duit belanja makan pulak.Lama2 jd mcm bebola daging IKEA. Hahah..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...