Tuesday, February 8, 2011

Ada ape ngan putus cinte?

  selamat hari rabu...peh sungguh indah pagi ni (kol 10 pagi)...bangon pagi2 je lapo...teringat plak kat dapor tu ade pisang yang belom disentuh akibat terlupe...check2 je wah elok lagi ni..huhu...teros masak cekodok pisang...pehhh....tak caye aku leh wat cekodok yang lembut lagi sedap...hahaha..(pasan kejap)...igt lelaki tak leh masak ke??haaa jawab2!!!hahaha...

  Pas makan je mule la nak BW....singgah ke satu blog ke blog lain tok bace entri2 best korang... aleh2 terjumpe satu blog ni(syhhh..rahsia)...blog ni betol2 menarik minat aku untuk bace entri dia sampai abes...ala...dia meluahkan rase hati yang sedang gundah gulana akibat clash ngan pakwe/makwe beliau...(saje wat pakwe/makwe supaya korang tak tau jantina dia)...kesian jugak sebab tu bukan pertama kali aku tgk kesedihan macam tu...member siamang2 aku ramai kot macam tu...ye la time bercinta tak nak igt dunia tup tup putus merana macam nak ape...dah macam org gile pown ade..ade yang tak lalu makan la,ade yang nak bunuh diri la..haish...(sambil geleng pale)

  Aku nak beri tips macam mane untuk melupakan bekas kekasih pown aku tak  tau sebab aku sendiri pown tak tau(ape yang aku cakap ni..).. aku leh kasik motibasi la kepada semua pembaca yang kebetolan tgh putus cinta kat luar sane sama ada rakan2 blogger or rakan pesbook aku...motibasi berbentuk begini :

  Korang nak frust menonggeng apesal??korang sampai nak mati nak mampos dah aku tgk bile clash ngan pakwe/makwe korang nape?? korang ni BODO ke ape?? tak de otak??der!! tu semua dunia je der!! ex korang tgh menyedap ngan gf/bf baru diorg ngan seronok berchinta yang korang nak menangis sampai nak mati pehal??korang pk la...Tak de gunenye korang dok gundah gulana sebab perangai cilake ex korang yang tinggalkan korang pasal jantan/pompuan lain...tu semua BULLSHIT!!korang tak yah la nak terhegeh2 lagi kat ex korang yang sememangnya tak nak kat korang pown...WAKE UP!!!sedar dari fantasy korang dowh..jgn jadi bodoh ngan tindakan korang sampai nak bunuh diri bagai...lebih baik korang solo dari couple sebab aku leh cakap ngan konfidennye yang mase korang couple mesti mesti punye wat dose... terima la hakikat yang masa berbahagia bersama couple korang tu dah tamat.. aku tau perasaan korang sebab aku penah rase, tapi aku pk,kenape aku nak frust menonggeng tak nak terima hakikat sedangkan sidia dah cari jantan lain?? terima la hakikat...tu sume takdir..tuhan menentukan segalanya....ade hikmah disebalik kejadian.... so berhenti menjadi bodoh!!!tak yah nak sedih2!!hidop ni banyak lagi yang perlu diterokai...banyak lagi bende menarik untok korang cube...!!!

  huhu...sori ayat aku kaso skit but itulah hakikatnye!!!wake up guys!!....dalam dunia ni tak semua yang kita rancang akan berlaku...kite kene redha dan terima....banyakkan berdoa pada yang muslim even yang not muslim banyakkan berfikir positively...kadang2 single itu lebih baik dari couple.....

17 comments:

  1. terasa jgak tp btolla apa awk ckp tu.buang karan je ngis sdngkn ex sesedap oren dngn partner bru.huhuhu

    ReplyDelete
  2. huh~naseb aku xda makwe ka,cukup ada family n kawan2 yg sentiasa bersamaku :D

    ReplyDelete
  3. waaa sentap!
    tp betul jugak tuh, single is most better than couple, :)
    tahniah laa si kucing hitam :)

    ReplyDelete
  4. hahaha serious best post ko ni..btol2..memang buang masa ar nak sedih2..dr bsedih baik cari laen..sepatutnye happy ar coz bley cari laen..

    ReplyDelete
  5. terbaik r entri ni! betul2.. cari len suda.. xyah r sebok nak cte frust2 2..

    ReplyDelete
  6. orang ada kawan baruuuu je lepas break up LAGI. pun macam nak mati dah. haishh

    ReplyDelete
  7. tersedak sebab ada sebut cekodok kat sini.. hehe...

    biasa la bro.. apa2 pun jangan terlalu mengharap.. yang dicintai itu belum pasti menjadi milik kita....

    ReplyDelete
  8. haha, dalam emo kau ni ada betulnya
    cannot deny
    apepun, klu cinta tu, cintailah sepenuhnya
    setia pada yg satu
    klu xdpt teruskan, cari yg lain, apa susah? haha

    meh, baca puisi bayang-bayang
    setia pada pemiliknya
    http://penaberkala.blogspot.com/2011/02/bayang-bayang.html

    btw, tq follow my blog. salam kenal

    ReplyDelete
  9. uih, garang bebenor..
    betul betul setuju dengan anda ;)

    ReplyDelete
  10. chinta..abadi..chinta..chinta padanya..chinta satu..chinta selamanya.......

    ReplyDelete
  11. ada apa dengan putus cinta? ada sakit... ada perit... ada luka... ada duka... uwaaaa

    ReplyDelete
  12. nice advice..manyak met0l lahh pe y kamuu ckp tuh..str0ngly agree..=))

    ReplyDelete
  13. i likeee arap bukan blog aku.. x ingat da penah tak buat entry mcm ni ehehe

    ReplyDelete
  14. betul la apa yang ko tulis tu pasal jangan frust menonggeng tapi kalau frust sekejap apa salahnya. aku rasa frust penting untuk beri sedikit masa untuk diri sendiri untuk motivate diri sendiri untuk teruskan hidup :D

    My recent post: Jom join contest

    ReplyDelete
  15. wah! ok. dah tak igt dan tak frust menonggeng lagi ;p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...